5/5/08

Agafa el ciment, i a fer pasta!

Aprofito un petit descans dins aquesta tarda intensa de treball a la biblioteca (riures generals del públic) per a mostrar a la societat el meu projecte de final de carrera.
Alguns podrien acusar-me d'ostentació o de xuleria per a fer aquest tipus d'escrit, però com que aquest és el meu bloc i això és una dictadura, escric el que em sembla. XD

El títol del meu projecte, de moment és: "Modelatge procedural d'edificis". Dit així, en fred, sembla un projecte ambiciós de llarga durada i immens pressupost. La veritat és que no ho és, però de feina en porta un xic.

Normalment, quan un vol crear qualsevol objecte en 3D, utilitza un programa destinat a aquest propòsit (3D Studio, Maya, AutoCat 3D...). Usant aquest programes de manera convencional, cal crear la geometria com aquell qui fa un dibuix, o una escultura. Pas a pas, ajuntant les parts, posant textures, colors, etc...
El modelatge procedural elimina aquesta última part, creant un sistema semiautomàtic per a crear la geometria. Així doncs, si un vol crear un edifici, no li serà necessari començar a fer finestres, portes i demés, sinó que en tindrà prou amb donar al programa un seguit de paràmetres.

En principi, la intenció és usar els Sistemes de Lindenmayer, altrament dits "L-Systems", per a generar automaticament aquests paràmetres.

L'objectiu final és obtenir un sistema que només necessiti un senzill fitxer XML per a crear qualsevol tipus d'edifici.

En fi, esperem que la cosa vagi bé i que surti tot com ha de sortir.

Ànims per a tots aquells que, com jo, esteu emmerdats amb el projecte!

Salut!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Xml qè?

Pots parlar amb cristià per la gent no acostumada a termes tecnològics de gent rara? XD

jfiaonfksjapjqskf


Apalins, senyor no t'estressis fent tant de projecte. (ironia total, tu sabessssssss!)


:)

Miquel Duran-Frigola dijo...

aixo has fet tu?

saps que sóc molt reticent a tirar-te floretes, però només poc felicitar-te.

cuidat amic

Ferran Roure dijo...

Ep, molt agraïdes les floretes, però encara no està fet. Si tot va bé, a principis de setembre si que estarà enllestit.

Merxi!

Bluemey dijo...

Mite'l !! Compte amb aquest vailet que és tota una fera de la programació aquí on el veieu! Amb ell vàrem treure un 9'25 ( que aviat es diu) d'algorísmica ;) Quin art eh?

El teu projecte sembla molt i molt interessant! m'agradaria poder-ne veure la defensa si en tinc oportunitat, aixi que no dubtis a avisar-me quan defensis, si no et fa res que et vinguin a veure (hi ha qui prefereix defensar rapid enllestir i sortir d'akella sala de tortura, i si no t'han vist gaire millor que millor) ;)

Bé, enhorabona pel blog, l'afegiré a la meva llista d'enllaços ;) fins ara!

Cesc